Accon Greentech logotype

Att börja resa igen

Bilden visar Accon Greentech AB på besök hos Pippo där Micael, Petri och Antti står vid ingången

Jag har nu börjat röra mig mer ute på fältet igen och man känner att det börjar bli mer som förr. Jag fick besöka en kund i Finland och även några samarbetspartners som vi har möjlighet att utveckla bra samarbeten med.

Min kollega Petri var med mig i veckan och det är klart att det blir enklare att nå fram med helheten om man kan prata finska och här var Petri till stor hjälp vilket var uppskattat. Vi Träffade först Antti på Piippo som visade runt oss i produktionen. Väldigt coolt att kunna se vår plast gå in i en produkt som sedan säljs ut i marknaden och som kan få en lång livscykel om bara insamlingen fungerar.

Accon Greentech AB besöker Piippo
Bilden visar Accon Greentech AB på besök hos Pippo där Micael, Petri och Antti står vid ingången

Produkter som produceras hos Piippo

Hos Piippo produceras det nät, rep och bindgarn som används inom lantbruket och även för återvinningsföretag som behöver göra balar. Materialet som Accon Greentech AB levererar till Piippo kommer från de storsäckar som Accon Greentech samlar in där materialet har för högt MFI för att kunna producera storsäckar från rPP. Produkterna som Pippo producerar ser ni nedan och vi kan öka våra volymer till Piippo när vi lyckas samla in mer material.

Besök hos CPF som återvinner plast

Mika tog emot oss hos CPF där de har en ny och fin anläggning som är mycket imponerande. Det är spännande att se hur den smutsiga plasten som man börjar med landar i en vit fin storsäck som färdig råvara.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: