En vecka i verkligheten

Jag har haft en vecka med resor och besök hos kunder och det känns lite kluvet men ändå skönt att man ser lite ljus i tunneln för att kunna träffas igen. Fördelen vi har i Accon med kundbesök är att det oftast går att träffas utomhus och måste man vara inomhus så är man i stora industrilokaler och kan hålla avstånd.

Det är riktigt spännande att höra på våra samarbetspartners nu och att utveckla möjligheten med insamling av storsäck. Vi testar olika tekniker på balpressning från små balpressar till stora kanalpressar och vi planerar möjligheter med kostnadseffektiva transporter med lägre Co2 utsläpp som följd. Har fått en massa bra hjälp från veckans möten och jag kan bara säga stort tack till alla som har varit med.

Har varit i produktionen också och det kommer nu ut material i andra ändan som är ett färdigt granulat. Detta är spännande och nu är vi på väg att sluta cirkeln på en resa som började i en container i Kågeröd och sedan blev det rivning och tvättning. Sista steget blev sedan att få in det tvättade materialet i Ereman där vi nu får granulatet.

Materialet går sedan till vår kund som sedan kommer producera ett bindgarn. Nästa vecka kommer vi sannolikt processa några fler olika material från storsäck och vi hoppas kunna se en produkt som når ett MFI som är bra nog för att producera storsäcksväv från.

Pressade storsäckar
Pressade storsäckar staplade i en container

Riven storsäcksplast
Plasten kommer från storsäckar som samlats in hos en av våra kunder
Plastgranulat med färgning från kakao
Materialet som har processats har färgats.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Webbutveckling: