Accon Greentech logotype

En vecka med utbildningar på Accon Greentech AB

Den här veckan har varit fylld med intressanta utbildningar för att höja kompetensen i vår organisation. Fokuset har legat runt plast och jag tycker att det är intressant att få in en mer grundläggande kunskap i vår organisation. Jag har lyft frågan med mina kollegor och glädjande nog så fick jag besked om att vi redan har två medarbetare som var anmälda till nästa kurs. Själv har jag bokat en uppföljningskurs så man håller liv i kunskaperna.

Sedan har vi fått möjlighet att vara med på en webutbildning med Borealis där fokuset låg på deras produkt Borcycle som är från återvunnen plast som kan passa in i våra solida förpackningar.

Det händer väldigt mycket med utvecklingen av nya plastråvaror som innehåller återvunnen plast och vi kommer säkert se en frammarsch framförallt bland sampolymerer. Vi har också fått möjlighet att stifta bekantskap med ett nytt projekt där man ska bygga en plattform som bygger på att man ska kunna hitta köpare och säljare för produkter och råvaror som är för material från återvunnen plast. Idén bygger på att försöka koppla ihop företag som behöver hjälp med att uppgradera sin plast med andra material för att få fram en bättre och mer användbar polymer. Projektet heter Waste to Value och det är nog en bra lösning där man kanske besitter en god kompetens i sin organisation men man hittar inte fram till den mix av råvaror som man söker. Vi är idag med i ett annat nätverk eller plattform som heter Atomler där vi kan marknadsföra och sälja våra produkter. Vi får se vad dessa olika plattformar kan leda till för oss i framtiden.

Jag vill passa på att tacka för en bra utbildning hos Polymercentrum och vi från Accon återkommer med mer deltagare och fler kurser.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: