Material som fungerar

Då har en spännande vecka börjat att gå mot sitt slut och jag ser att det är medvind för oss för stunden. En stor potentiell kund har testat vårt material från storsäckarna som är processade till granulat och de har gett oss tummen upp för materialet. Det kommer att finnas stora möjligheter att förse denna kund med material och det känns otroligt bra. Just nu kommer vi att vara i en liten gråzon under en period tills vi får fram material för storsäckstillverkning och det kommer att testas mycket för att se resultatet av den väv som produceras. Under tiden som vi testar så behöver vi avsättning för material så detta projekt var bra för oss att det kom med bra resultat så vi inte behöver stå med material i lager.

Vi har mer material att erbjuda till kunder som letar efter PP plast där exempelvis MFI inte är perfekt för storsäcksproduktion och det materialet vill vi också hitta kunder till. Känner ni någon eller något företag som har brist på råvara så kanske vi kan fylla upp ett tomrum med plast från storsäckar.

Vi får också kontakt med nya företag som redan idag har insamlingssystem för storsäckar men har inte rätt kanaler in till marknaderna som kan dra nytta av plasten. Här kan vi på Accon Greentech AB se till att ändra en trend där man exporterar mycket plast där marginalen går till transporter som blir dyra när materialet ska fraktas ner på kontinenten. Dessutom så tillkommer det Co2 utsläpp med dessa transporter så det är inte optimalt. Jag hoppas på att vi kan fortsätta att utveckla detta samarbete som jag hoppas vi kan få påbörja under nästa vecka.

Nu är det helg och det får bli lite batteriladdning inför nästa veckas utmaningar.

Kvarnad plast från Eremafilet
Materialet är från en filtrering på ett Eremafilter

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Webbutveckling: