Accon Greentech logotype

Semestern börjar ta slut

Då är det slut på semestern för min del i alla fall och det är dags att lägga penseln på hyllan. Kanske man kan få lite mer övningar med penseln på helgerna framöver om det ska snyggas till lite här och där. Hur som helst så är det ganska bra att byta inriktning en liten stund och man hinner fundera lite kring höstens aktiviteter i samband med att man målar och får tid och möjlighet att se på saker och ting från andra vinklar. Det som jag har kommit fram till nu under sommaren är att det finns utmaningar i rutinerna för att få enkelhet i ett hållbart sätt att jobba med storsäcksåtervinning. Det kommer bli en hel del kontakter under hösten där det handlar om att tillsammans med kunderna diskutera bättre val. Vi behöver hitta alternativ för att ersätta felaktiga materialval i våra storsäckar.

Om vi ska se på ett alternativ på felval av material så har vi fått in cirka 500 kg storsäck där det sitter en bit PVC slang i botten på säcken. Den lösningen är mycket populär i Asien att använda för att enkelt kunna skjuta och försluta botten på en säck som har vingar som skyddar tömningsstosen. Vi har ett flertal artiklar med den lösningen som vi nu behöver se över och hitta en ersättare för. Det vi nu får göra är att skära bort den slangbiten för att kunna processa säckarna. Merkostnaden för detta kommer att innebära att materialet kommer i bästa fall ge oss en +-0 affär.

Nu är det också viktigt att våra kollegor i branschen ser över detta så vi kan lösa problemet i större skala. Ett budskap till våra kunder och alla inköpare av storsäckar är att sluta att beställa storsäckar med PVC slang i botten av säckarna.

För stunden kan vi hos Accon erbjuda en låsning som heter B-lock och dessa tillverkas i PP. Vi har också en slang i PE som också kan ersätta PVC slangar på storsäckar. Här är det viktigt att inköpare av storsäckar stämmer av med sin leverantör av storsäckar att man får se specifikationen på de storsäckar man köper in eller får in råvara i.

Lycka till med era inköp och har ni frågor kring detta och återvinning av storsäckar så kontakta mig för vägledning.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)485-211 10
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: