Accon Greentech logotype

Spännande dagar med IVL

Storsäckar på flaket på pickupen

Jag har haft nöjet att få vara med på möten hos IVL där Alexandra Almasi har varit med och diskuterat om hur vi ska fortsätta utvecklingen i rätt riktning. I vecka 9 träffade jag ett flertal kontakter som är viktiga för oss att ha med oss i processen att få tillbaka storsäckarna in i en loop.

Reelab AB

Jag började första mötet hos Reelab där Kristin Nilsson och Emma Nilsson som tog sig tid att lyssna på vad vi försöker utveckla med våra storsäckar. Hos Reelab AB finns det kompetens som vi kommer få möjlighet att ta hjälp med och jag hoppas vi kommer få tillgång till material som Reelab AB kan hjälpa oss med.

IVL

Dagen efter så var programmet späckat där Alexandra Almasi och och Per Harrie medverkade i mötet. Mycket spännande diskussioner och bra idéer som kommer upp på ytan när man får börja bolla med erfarna personer som känner till hur industrier som hanterar plast fungerar.

Stena Recycling

Hos Stena Recycling fick jag möjlighet att presentera vår affärsidé med Anton Stjernqvist på Stena Recycling. Vi har ett långt och bra samarbete med Stena Recycling och det finns en liten extra känsla för Stena Recycling då det var min första kund på storsäckar 1998. Den leveransen gick till Stena Miljö som det hette då och det är klart att det känns alltid lite speciellt med den första leveransen. Jag hoppas vi får med oss Stena Recycling på tåget där vi inom kort får möjlighet att börja leverera storsäckar med rPP i deras produkter.

Renova

Hos Renova tog Mikael Edh emot mig och vi fick möjlighet att diskutera hur de ser på storsäckar som kommer in i förbränning. Här får vi bra och tydliga indikationer om att man inte ser positivt på alla säckar som förbränns. Det är inte en bra produkt att förbränna som många säger utan tvärtom. Det blir också höjda utsläppsrätter på dessa förpackningar som går att återvinna. Jag har också hört samma information från Tekniska verken i Linköping så det ligger nog en poäng i detta. Jag fick den stora glädjen att se in i den stora anläggningen som sväljer 10 000 ton. Att hantera dessa mängder är otroligt och vi ser att vi kan kanske fånga upp 10 000 ton av storsäckar per år i Sverige och det får plats i deras ficka på en gång.

Ragn Sells

På torsdagen var Patrik Isaksson inbjuden till IVL och vi fick glädjen att diskutera lite kring de utmaningar som man ser hos Ragn Sells. Det är mycket viktigt att vi lyssnar på företag och kontakter med lång erfarenhet som kan se på hur det är att jobba i verkligheten. Här blir Patrik en nyckelfigur som kan stötta oss i att komma vidare på ett bra sätt.

Accon Greentech AB

för stunden har vi många som vill komma igång och det skrivs en del avtal nu. Vi har testat oss fram med lite projekt och det börjar bli mer och mer aktuellt att få snurr på affärerna. Hittade en trevlig bild på några balar som fick åka med för att testas som togs förra året men det ger ändå en bild av vad vi håller på med. Mycket kommer att falla på plats när man är igång i Fjugesta hos Novoplast och ökar mängden tester åt oss. Då kanske det blir några mer bilder med testresultat också som vi kan börja presentera.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: