En intressant start på veckan

Varför inte starta med en vecka som är intressant och lärorik? Att göra kund och leverantörsbesök är en prövning i dessa tider med pandemin som fortfarande har ökning i vår region. För att inte stöta på överraskningar så vill det till att kommunicera med våra kontaktpersoner om hur viktigt det är med avstånd och att man har upplyst om att man träffas i högst mån utomhus. Detta är oftast inga problem i vår bransch där man har träffarna ute i produktionerna där det är lättare att hålla avstånd.

Det som hände denna måndag var att jag besökte en anläggning i Småland som jobbar med återvinning och det är fantastiskt intressant att se hur det fungerar. Att man i ena ändan matar in kontaminerad plast och sedan får ut en prima råvara som emballeras i storsäckar. Materialet går tillbaka till att producera nya produkter som kommer från samma källa. Maximalt kretslopp kan man säga och här kommer vi förhoppningsvis kunna dra fördel av materialet också. Att kunna få in denna plast i innersäckarna till våra storsäckar hade varit fantastiskt och nu börjar det med lite små tester och utvärderingar för att se resultatet.

Jag önskar också att vi kommer att kunna börja leverera storsäckar från återvunnen plast till denna kund så har vi även den förpackningen inne i ett kretslopp.

Ensilagebalar med plast
Ensilagebalar med plast från ensilage i LDPE

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Webbutveckling: