Tester på PP material från storsäckar

I veckan har jag tagit del av process av rivning och tvättning av storsäckar vilket har varit väldigt spännande. För er som har besökt hemsidan tidigare så har ni säkert sett en del information om vårt projekt Sluta cirkeln för industriell plast. En av våra samarbetspartners i projektet är Novoplast som har hand om att processa materialet. Den här resan som gick upp till Fjugesta var planerad för nästa vecka men det blev lite ändringar från Fredrik så det fick bli en vecka tidigare. Det passade mig bra så det var bara till att sätta sig i bilen och börja färdas norrut. Man har inte varit på projekt som tidigare på ett tag så man känner att det inte är lika enkelt att resa som förr så 5 timmar i bilen blir ganska uttröttande. Då vi skulle starta ganska tidigt så var jag på plats dagen innan och fick möjlighet att vila upp mig lite innan det var dags.

På morgonen var det lite nyheter och man var lite dämpad efter att Sverige blivit slagna av Ukraina i fotbolls EM. Men en hotellfrukost får ordning på fokuset igen så efter frukost var det dags att ge sig av till Novoplast för att träffa Fredrik Ek. Jag var faktiskt på plats före Fredrik så Johan hjälpte mig på plats och hörselkåpor med inbyggd högtalare och mikrofon landade på huvudet och nu kunde man kommunicera samtidigt som man höll oljudet på utsidan av hörselkåporna.

Allt var väl förberett och säckarna började att åka upp på transportbandet för att sedan åka ner i kvarnen som river sönder säckarna. I det här fallet så var det säckar som innehållit kakaopulver och doften från kakao påminde mig om den tiden när ett paket O´Boy brukade stå på frukostbordet. Såg faktiskt ganska mycket glada miner från de andra killarna också som tydligen också var glada i doften som spred sig i lokalen.

Målsättningen för dagen var att vi också skulle gjort granulat i extrudern men det blev tyvärr inte av. Brand i elskåpet medförde att den stod stilla så det projektet får vi ta senare. Det vi lyckades med den här dagen var att riva och tvätta samt utvärdera renheten och nästa steg kommer senare som ni kan följa när det är igång.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Webbutveckling: