Ersätta PVC slang på storsäckar

Att det förekommer en PVC slang på storsäckar är kanske inte något som alla känner till men det förekommer faktiskt. Att PVC inte är en bra lösning att ha som material i storsäckar har vi kartlagt och vi har nu också fått erfarenhet av att det skär sig i recycling processen. Vi kommer nu att ersätta alla säckar som har den här lösningen med en PE slang eller en B-lock som produceras av PP.

För att få genomslagskraft i detta så behövs det hjälp från alla som köper in storsäckar att kontakta er leverantör och ställ frågan om dessa delar i säcken är riktiga. Det finns säkert fler saker som man bör lyfta med sin leverantör då många storsäcksanvändare har en specifikation som baseras på en storsäck som man kanske tog fram för 20 år sedan. Man kanske har justerat diameter och längd på fyllningsstos under tiden vid en uppdatering av storsäcksfyllare men oftast sitter en PVC slang i botten av säcken så den delen kommer oftast bara i kontakt med slutanvändaren. Kontakta oss gärna för vägledning av specifikationer så kan vi säkert skapa förbättringar tillsammans.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Webbutveckling: