Accons nya balar för transport och lagring av storsäckar

Storsäckar i balar

Då har vi äntligen fått hem våra nya balar med storsäckar som levereras från produktionen utan pallar. Vi maximerar våra sändningar och får på så vis 20% mer säckar i våra sändningar. Minskade Co2 utsläpp per fraktad enhet blir resultatet samt att vi tar bort en fraktion av träpallar som produktionen behöver köpa in och lagerföra för våra sändningar. Nu kan vi använda plastpallar eller träpallar efter kunds önskemål och varför inte använda sig av våra returpallar som går i retur många gånger innan de kasseras. En annan fördel med våra egna pallar i vårt Poolsystem är att vi återvinner plasten från dessa pallar och gör nya pallar av det material som krossas. Helt enligt vår filosofi med RFR (Ready for Recycling).

Återvunnen plast i väven

En intressant del av väven till dessa balar är de färgade trådarna i väven som är av återvunnen plast. Med denna lösning så bygger denna produkt på 50% återvunnet material. I kommande leveranser kommer även öglorna att innehålla återvunnet material som vi kommer att presentera senare. Dessa huvar och balar kommer också att samlas in och återvinnas till nya balar. Vi kommer få en förlängd livscykel på grund av detta men det kräver också att ni väljer att låta Accon Greentech AB samlar in era storsäckar och balar. Går plasten ner i containern med blandplast och brännbart så blir det också bränt och livscykeln är klar.

Kontakta oss gärna kring frågor kring dessa balar och vi hoppas att vi får se denna lösning till alla våra storsäckar inom kort.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Webbutveckling: