Pressade storsäckar kommer in från olika håll

Då börjar vi få in mer och mer säckar på lagret som ska skickas för processbearbetning. Det är spännande att se hur mycket det blir totalt när det blir fler som levererar till oss. En annan fördel med ökade volymer är också att vi kan styra variationen av säckar mot en batch som vi kan minska mängden LDPE i. Nu har vi möjlighet att dosera med 1 ton med säckar med innersäck och 10 ton utan innersäck vilket ger en bättre mix där vi inte överskrider 10% LDPE i plasten som processas. Vi ser att vi har ett överskott på storsäckar med innersäck så vi behöver ta emot mer säckar som inte har innersäck för att hela tiden ha ett överskott av innersäcksfria storsäckar.

Vad vi också vill uppmuntra våra kunder med är att försöka få bort innersäckarna från storsäckarna innan man pressar säckarna till balar. Materialet i LDPE kan också återvinnas men vi behöver dessa balar separerade för att uppnå det resultat vi strävar efter.

Storsäckar från våra grannländer Norge och Danmark

Storsäckar från Norge och Danmark dyker upp hos oss också. Jättekul att vi även får hjälp den vägen och vi vill gärna se säckar från alla våra grannländer för att öka servicegraden i vår organisation. I Finland vill vi också etablera oss med insamling och det vore mycket bra då vi redan har kunder i Finland. Om vi kan korta ner transporterna så kommer vi få bättre resultat på våra Co2 utsläpp.

Pressade storsäckar
Storsäckarna på bilden är pressade i balpress.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Webbutveckling: