Accon Greentech logotype

Funderingar efter semestern

Här presenterar vi våra storsäckar som kommer till oss is en stor bal.

Då var det dags att börja fasa in i arbetsrutinerna igen. Många härliga dagar under juli med bra väder och kreativ sysselsättning med att måla och renovera upp gamla byggnader som behövde ett lyft. Och då undrar ni säkert vad det har med Accon Greentech AB att göra och det kanske är mer rimligt att dela den här informationen på Facebook. Men mina tankar med mina projekt under sommaren bygger faktiskt på hållbarhet där jag har renoverat istället för att köpa nytt. Jag har också försökt att använda färg från förra årets rester och inte köpa nytt. Har också letat igenom lådor och skåp där man gömmer penslar. maskeringstejp och lacknafta. Fick ihop en hel del och det blev minimalt med inköp av nytt. Blev såklart ett mindre hål i plånboken men också frigjord yta i lådor och skåp där man nu kan få en bättre översikt.

Hållbarhet kring våra pallar med storsäck

vi har tidigare presenterat att vi jobbar med att utveckla förpackningarna med storsäckar. Det vanligaste har varit att pressa storsäckar på träpall och på så vis ha en färdig lösning redan från produktionen. Det är en bra tanke men i dessa tider där en transport kostar 130 000:- med en 40´´ container från Vietnam så blir det en väldigt hög kostnad för transporten. dessutom så fraktar vi material som inte kunderna vill ha till sig och blir ett avfall. Träpallarna som kommer från Vietnam, Indien och import överlag är kopplat till engångspallar som kastas. Det mest tokiga i detta är att träpallarna som man köper i Indien och Vietnam är dyrare än vad de är i Sverige.

Kunden har alltid rätt

vi ser att det går lite långsamt med omställningen på dessa förändringar och här behöver vi hjälp från våra kunder. Om kunden ställer krav på sin leverantör då sker förändringen snabbt. Men om inte våra kunder känner till att vi har möjlighet att leverera 10 storsäckar mer per pall så kommer inte någon förändring ske. Detta påverkar också priset på storsäcken då pallens kostnad finns inbakad i storsäckspriserna. Vi kommer naturligtvis behöva använda pallar för att leverera ut till kund men vi kan erbjuda pallar som är med i poolsystem och inte är en engångspall. Det är här hållbarheten kommer in i vårt sätt att tänka där vi kan återanvända träpallar eller plastpallar. Jag hoppas att så många som möjligt av våra kunder ser positivt på att vara med och utveckla vår filosofi med hållbarhet. Tag gärna kontakt med oss så kan vi berätta mer om vilka förbättringar vi kan göra.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: