Accon Greentech logotype

Veckan som tog oss steget framåt i rätt riktning

Storsäckarna hanteras lätt med gaffeltruck.

Härligt med Valborg och första Maj imorgon och flaggan får komma till sin rätt igen. Idag får man hedra Konungen och så har vi 1 maj imorgon. Veckan har varit fylld med olika möten med framgång och vi har sålt ytterligare 9,5 ton material från säckar som blir nya produkter som sedan går ut till jordbrukskunder. Vi har diskuterat möjligheter med vår produktion att uppdatera våra etiketter på storsäckar med mer information för att hjälpa återvinningsföretag att se vad säcken innehåller för plast.

Uppstart arbetspaket 2

Under veckan har också Martin Strååt på Novoplast startat upp Arbetspaket 2 med oss för projektet Sluta Cirkeln för industriell plast. Vi fick lära känna de berörda i projektet lite mer och jag fascineras av att det finns ännu mer öppningar på att jobba med affärsutvecklingar där jag ser att vi har mer att göra för att få loopen på storsäckarna att komma in i rätt flöde. Martin fick lugna ner mig lite när jag fick lite möjlighet att börja prata om detta så vi får se på detta vid ett annat tillfälle.

Interna diskussioner hos Accon

Vi har också fått till några interna möten i vår egna organisation som är intressanta och det är kul att vi blir mer och mer involverade med varandra när det gäller både hållbarhet och försäljning av våra produkter. Teamet i Accon som jobbar med försäljning kommer med frågor om hållbarhet och hur vi ska kunna få igång RFR produkterna mer. Vi diskuterar möjligheten till minskning av helfärgade öglor så steg för steg så kan vi nog fånga upp en och annan artikel som går att göra något med.

GreenTool

Under veckan har jag också fått lära känna lite nya människor på Greif som har presenterat ett bra verktyg för att beräkna Co2 utsläpp på de produkter vi säljer. Jag tror att det här verktyget kan vara mycket bra för att presentera hur det ser ut med de storsäckar vi säljer. Jag hoppas att vi också kan få möjlighet att snabbt få fram ett verktyg som även hjälper oss med en beräkning för de säckarna vi samlar in och återvinner. Det är säkert möjligt att det verktyget dyker upp i projektet med IVL så det får bli ett verktyg som kommer att hamna högt på min önskelista.

Sluta cirkeln för industriell plast etapp 2

under veckan har vi också hunnit med och diskutera kommunikationsfrågor tillsammans med IVL och här kommer Ragnhild att stötta mig med att få ut mer information och ta fram en hemsida som ska kommunicera ut vad vi håller på med i projektet. Här får jag nöjet att komma tillbaka med mer information löpande.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)10 498 61 00
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: