Accon Greentech logotype

Allt som kan hända under en och samma vecka

Röda mattan är utrullad för Accon Greentech AB

Att veckorna kan bli fulla med jobb och aktiviteter känner nog alla till. Ska vi se till vecka 43 så var det veckan med varenda vaken timma fullbokad med besök och projekt. Det började med en heldag hos RISE där jag fick ta del av mycket intressanta projekt som presenterades på plats i Mölndal. Mötet hölls av Mattias Andersson och jag vill passa på att tacka för en mycket trevlig dag. Alla ni andra på RISE ska också ha en stor eloge för ert arbete och jag hoppas att vi får möjlighet att träffas snart igen.

På tisdagen fick jag glädjen att besöka Sweetch Food som redan samarbetar med oss och vi samlar in deras storsäckar som går till återvinning i Fjugesta. Det visade sig också att intresset för att köpa nya storsäckar och plastpallar till deras anläggning i Nol var aktuellt. Nu är vårt säljteam informerade så vi hoppas på att vi får sälja lite nya produkter också.

På eftermiddagen besöktes Stora Enso i Hyltebruk där Calle och Per tog väl hand om mig och jag fick en rundtur i produktionen för att se på lite ny utrustning. Jag hoppas vi kommer att få igång ett samarbete i framtiden där vårt material kommer att finnas i deras produkt DuraSense.

Onsdagen var kopplad till ett Teamsmöte med IVL där vi enades om att vara med på mässan i Malmö 1-2/12. Det är Plastteknik Nordic som vi kommer att medverka på och jag kommer att representera projektet sluta cirkeln för industriell plast hos IVL. Här kan ni träffa mig i monter A.03. där vi visar upp material som är processat och beskriver vad vi gör i projektet.

Senare på onsdagen fick jag besök av Christian Öcking från Waste Solutions AB. Jag hoppas vi kan utveckla ett samarbete kring begagnad utrustning för att pressa säckar så man får in ett återbruk på maskinparken. Min målsättning är att kunna leverera maskiner som är genomgångna innan leverans så de fungerar väl. Kanske det också kan bidra till att vi har ett bra hållbarhetstänk när det gäller vår utrustning som vi säljer och hyr ut.

På tal om hållbarhet så var det torsdagens uppdrag där jag hade två möten med vår kvalitetschef i finland där vi har mycket på gång för att få alla länkar med hållbarhetsfrågor att fungera. Det är mycket som ska tänkas igenom för att vi ska presentera oss på en nivå där det blir enkelt att mäta Accon för hållbarhetsfrågorna. Mycket är redan på sin plats men det vill ju till att dokumentationen också är uppdaterad så här finns det mycket att ta hänsyn till.

Sedan var det fredag igen och som vanligt hade vi vårt fredagsmöte på gruppnivå. Med några timmar kvar innan avfärd till Stockholm så blev till att runda av och försöka prioritera vad som kan vänta till nästa vecka.

Sedan kom också beskedet som många har väntat på! Uttagningen av finalisterna till Återvinningsgalan blev klar och jag hade blivit nominerad till en av finalisterna till Årets återvinningsinspiratör. Hur coolt var inte det och jag känner att det är bara att lyfta på hatten till er som har varit med och nominerat mig. Tusen tack!

Helgen fick ägnas till ett dop i Stockholm och det var en fin avslutning på veckan med morfar på dop i det fina höstvädret.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)485-211 10
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: