Accon Greentech logotype

Följ med på en resa

Denna storsäck är för byggavfall

Nu kan ni vara med på en av våra första resor med storsäckens rundtur

Det här är en härlig story där vi kan presentera en del av resan för storsäckar och små säckar av PP. Sortera är vår kund där Accon AB idag levererar nya fina storsäckar löpande till Sortera. Att vi levererar många säckar är det ingen tvekan om. Accon tillverkar också många storsäckar eller byggsäckar som man oftast säger till många andra kunder också. På sikt vill vi naturligtvis gå hela varvet runt med återvunnen PP från storsäckar som sedan kommer tillbaka in i nya säckar. Detta gäller hos alla våra kunder som kan ha återvunnet material i sin förpackning och att det är godkänt från våra kunder.

Storsäck producerad av Accon AB
Etikett på storsäck till Sortera producerad av Accon

I nästa etapp så är det Sortera som gör jobbet med att samla in storsäckarna från sina kunder. När säckarna är tömda och ska transporteras vidare så behöver vi pressa säckarna i balar. Balarna komprimeras i en kanalpress som gör balar som väger mellan 400-600 kg för att vi ska få kostnadseffektiva transporter. Balarna på bilden nedan är inte ännu komprimerade i en kanalpress utan det är i steget före pressningen i kanalpressen.

Gröna storsäckar
Storsäckar som är balade innan de går in i en kanalpress hos Accon Greentech AB

Nu kommer Accon Greentech AB in i bilden

Efter detta kommer nu Accon Greentech AB med i projektet. Vi hämtar nu upp säckarna hos kunden och ser till att de kommer till anläggningen som ska processa plasten. Först ska storsäckarna eller småsäckarna rivas ner i små fibrer. Därefter går materialet in i torrtvätten och blir rengjord från andra fraktioner. Efter tvätten går materialet in i extrudern som smälter plasten och där blir sedan plasten små kulor eller granulat som vi kallar det. Se hela processen i denna video och vi kommer fortsätta att presentera vad som händer med vårt granulat i ett senare skede.

Nu ska de uttjänta storsäckarna bli ett nytt rPP granulat

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)485-211 10
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: