Accon Greentech logotype

Bilder och information från storsäcksproduktionen

Storsäckar innan pressning

Nu kan vi presentera lite bilder från produktionen där vi producerar storsäckar från återvunnen rPP

Då är produktionen igång för våra tester med storsäckar producerat av återvunnet material. Vi har försökt att tänka på att ha med så mycket information som möjligt på säckarna så man ser att vi försöker vara tydliga med att visa förloppet med vår RFR symbol. Jag låter bilderna tala sitt tydliga språk och alla är välkomna att komma in med frågor kring detta test som vi håller på att utveckla. Vi har också fått in varuprover som ska provpackas med råvara i vecka 34 2022. Jag tror att testerna kommer att gå bra med plastråvara då top lift testet klarade över 8 ton. Det vi kanske kan se är att väven inte spänns ut tillräckligt och vi får inte i den mängden i kg som vi förväntar oss.

Efter testet så kommer det lite mer bilder och resultat att läsa om som förhoppningsvis ger oss mer kunskap om våra tester. Vi har också andra kunder som kommer att testa ut säckar för att vi ska se och lära oss mer om de utmaningar som finns med återvunnen plast.

Lägg märke till att vi har valt en perforering av etiketten för RFR så man enkelt kan riva bort den innan storsäcken returneras tillbaka till Accon Greentech AB för nästa loop. Kanske det kan göras även för etiketten bredvid för att förbättra återvinningsgraden.

Storsäck med RFR
Storsäck från Accon Greentech AB med RFR logga
Storsäck RFR
Storsäck med skirt tillverkad av rPP
Storsäck innan pressning
Storsäckar innan pressning

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)485-211 10
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: