Accon Greentech logotype

Veckan som kom med lite nya positiva överraskningar

357 bilar som ska visa vilken mängd plast det blir från 500 000 kg plast från storsäckar.

Då har denna veckan också börjat närma sig sitt slut och det har fallit en del bra saker på sin plats. Bland annat så har vi hyrt ut en balpress till en av våra kunder som ska börja pressa säckar som vi sedan tar in i återvinningsflödet. Tror bestämt att den här säckkvalitén kommer att gå vidare till att bli nya storsäckar som kan användas till kunder som inte packar livsmedel eller läkemedel. Jag tror att det finns många kunder ute i marknaden som skulle kunna nyttja en balpress på ett enkelt sätt och när det också går att hyra så blir kostnaden mer hanterbar. Sprid gärna detta budskap då det skulle göra mycket för oss att få tillgång till bra material. Den här kunden pressar cirka 2000 säckar om året vilket blir cirka 5000 kg plast som vi kan göra något vettigt med. Om det tillkommer 20 kunder till med samma volymer så är vi uppe i 100 000 kg. 20 kunder är en droppe i havet så tar vi det med 100 kunder så har vi 500 000 kg vilket inte är orimliga siffror. Omvandla det till bilar där bilen kanske väger 1400 kg (Golfklassen) så är det 357 bilar.

Nu kan du hyra en balpress hos Accon Greentech för att minska kostnader och få en bättre logistik!
357 bilar som ska visa vilken mängd plast det blir från 500 000 kg plast från storsäckar.

Jag har också haft många trevliga samtal den här veckan där vi ser att flertalet kunder till oss är mer öppna att föra diskussion om insamling av storsäckar. Tror att detta börjar falla mer och mer på plats när man får signaler om att vi får fram produkter från materialet. Vi får också avsättning på material som inte räcker till för storsäckstillvekning och det är positivt. Jag känner att det viktiga är att det blir nytt material och vad det blir för slutprodukt är kanske inte det mest primära. Om säckarna hade gått sin traditionella väg så hade det gått till energi och där finns det ingen livscykel som fortsätter så det är ändhållplats. Nedan kommer två bilder på en produkt som vår storsäcksplast går in i.

Hållbarhetsbloggen

Micael Rahm skriver Hållbarhetsbloggen.

Micael Rahm, vd för Accon Greentech AB, driver Hållbarhetsbloggen.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)485-211 10
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: