Accon Greentech logotype

Gott Nytt År

Då är det dags att lägga 2021 på hyllan och nu tar vi snart klivet in i 2022. Hos oss på Accon Greentech AB kommer 2022 att bli ett år där våra pusselbitar kommer att landa på bordet. Vi kommer att kunna se på fullskalig återvinning av storsäckar senare i 2022 och då får vi möjlighet att se på riktigt vad vi kan prestera.

Var tar era storsäckar vägen?

Precis var tar era storsäckar vägen? Hamnar era storsäckar i blandplast som går på förbränning? Här behöver vi hjälpas åt och få till ett system med era storsäckar där de går in i vår mekaniska återvinning. Ska de cirka 10 000 ton av plast från storsäckar bli nya storsäckar så krävs det att vi får in storsäckarna i cirkeln. Om vi fortsätter att förbränna plasten så får vi inte tillgång till plasten. Energiutvinning i all ära men det blir inte någon minskad förbrukning av plast om vi fortsätter så. Vi kan inte se några minskade kostnader på våra elräkningar genom förbränning så det leder dessvärre inte till en hållbar utveckling.

Hur löser vi detta?

Vi har lösningen och kontakta oss så ser vi till att samla in era storsäckar. Saknar ni utrustning så löser vi det också. Hur blir det med kostnader då? Ja den delen är säkert inte några problem då ni får betalt för plasten om den är rätt sorterad och pressat i balar. Idag betalar ni för att er samarbetspartner hämtar in plasten och ni får betala för förbränningen. Förbränningskostnaderna kommer att gå upp löpande vilket kommer att höja kostnaderna för att lämna ifrån sig plasten.

Kontakta oss här.

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)485-211 10
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: