Accon Greentech logotype

Storsäckar som har tillverkats med återvunnen PP från storsäckar

Genombrott för Accons storsäckar

Då har vi gjort de första testerna på storsäckar som innehåller återvunnen PP som kommer från storsäckar. Vi har varit försiktiga med mängden återvunnet material för att skapa en rutin där vi börjar högt och går neråt. Vårt certifikat för denna storsäck är baserat på 1000 kg och en säkerhetsfaktor på 5:1. Vi fick ett testresultat där storsäcken klarade 8564 kg innan säcken gick sönder i väven. Gränsvärdet är 5000 kg så här har vi mycket hög nivå och vi har möjlighet att tillföra betydligt mer återvunnet material eller gå ner i tjocklek på väven.

Dessa storsäckar kommer att användas av Accon Greentech AB

Vår egna råvara i form av granulat kommer att användas i dessa storsäckar. Utvärdering av test kommer att ske tillsammans med våra slutkunder på material som levereras ut till kund. Detta anser vi är det optimala sättet att testa en ny produkt där vi får utvärderingen från början till slut.

Vi ser gärna att vi får flera att testa dessa säckar och vi vill gärna hjälpa till med att ta fram säckar till flera kunder. Kontakta oss så berättar vi mer. om hur vi kan komma igång med ett cirkulärt arbete tillsammans.

Läs mer på Hållbarhetsbloggen

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)485-211 10
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: