Accon Greentech logotype

rPE från våra storsäckars innersäck

Då har vi lyckats producera rPE från storsäckarna som Accon GreenTech AB processar

Nu har vi också fått återvinningen att utvecklas till ännu ett steg i vårt arbete. Alla storsäckar som innehåller en PE innersäck har blivit utsorterade under återvinningen eller blandats med det re-granulerade materialet. Det vi gör nu är att sortera ut filmen och sedan återvinna polyetenen separat. Styrkan med detta är att vi nu också kommer att kunna börja att testa att göra innersäckar som innehåller återvunnet material.

För stunden så är testet på laboratorienivå där vi vill se hur egenskaperna blir i materialet. Vi kommer att testa att blanda en korrekt mix av materialet där vi kan få fram en produkt som innehåller rätt mix för att vi ska kunna ha goda svetsegenskaper i materialet. Vi ser att utmaningen med att bibehålla transparent plast eller vit plast till innersäckarna. Här måste vi utveckla ett bra sorteringssystem som gör att vi säkerhetsställer att inte missfärga materialet.

Vill man vara delaktig i att prova vårt material så erbjuder vi varuprover för test och utvärdering. Kontakta oss om varuprover så ordnar vi med leverans på volymer som gör att ni kan testa vårt material.

rPE från innersäckar av polyeten
Granulatet är en rPE

Vi är medlemmar av:

Accon Greentech är medlem av RISE
Accon Greentech är medlem i Återvinningsindustrierna
Accon Greentech är medlem i Svensk Plastindustriförening
Vi arbetar för en hållbar utveckling med minskad klimatpåverkan, genom återbruk och återvinning av storsäckar för industrin. 

Accon Greentech AB är en del av Accon Group AS.
Tjusby 13
387 93 Borgholm
Sverige
Tlf.: +46 (0)485-211 10
E-post: info@accongreentech.se
Accon Greentech white logotype
Webbutveckling: